Praktisch

Hoe contacteren?

Voor individuele therapie, relatietherapie, seksuologische hulpverlening, seksuele counseling, hulp bij valse beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, sekstherapie, begeleiding bij seksueel trauma, specifieke seksuele voorkeuren, seksuele oriëntatie, seksuele disfuncties (vaginisme, erectiestoornissen, verminderd seksueel verlangen,…) of andere vragen rond seksualiteit en relaties kan je me mailen of bellen voor een afspraak. Info via e-mail therapiepraktijkggielen@telenet.be of relatietherapie@telenet.be of telefoon 0476217042 (vanuit buitenland +32 476217042) .

Bij hulpverleningsgesprekken, bij lesopdrachten of vergaderingen kan ik niet opnemen. Spreek dan een boodschap in en ik bel je binnen 24u terug. Het is gemakkelijk voor mij als je bij e-mailcontact of bij het inspreken van een boodschap aangeeft welke dagdelen of avonden je vrij bent. Dan kan ik meteen bij reactie afspraakvoorstellen doen.

Er is in principe geen wachtlijst. U wordt snel geholpen.

Voor afspraken overdag is er amper wachtlijst. In de latere avonduren is er soms een langere wachttijd van één tot twee weken.

Graag 24u vooraf verwittigen via mail of telefoon als de afspraak niet kan doorgaan.

Locatie?

Het adres van de praktijk is Zavelvennestraat 61 3500 Hasselt Kiewit (zijstraat Kempische steenweg op de baan van Hasselt naar Zonhoven) U kunt heel makkelijk parkeren voor de deur naast de brievenbus maar laat de oprit vrij.  Er is ook een bushalte voor de deur.

Er is geen wachtruimte dus gelieve bij voorkeur pas tegen het afgesproken uur langs te komen.  Wacht in uw auto en kom spontaan binnen op het afgesproken uur maar liefst niet vroeger. Tussen mijn consultaties voorzie ik  voldoende ruimte om geen wachttijden te hebben. Respecteer dus graag zoveel mogelijk het afgesproken uur. Kom niet vroeger, er is om privacyredenen geen wachtruimte. 

Wat kost het?

Een consultatie duurt ongeveer 60 min en kost 70 euro (vast tarief) voor zowel individuele therapie als koppeltherapie, inbegrepen beperkte voor- en nazorg (vb nakijken testen, diagnose, aanwezigheidsattesten, enz). Dit geldt voor intake en verdere sessies.

Voor het opstellen van uitvoerige diagnostische verslagen voor artsen of rechtbank wordt een uurtarief van 70 euro aangerekend.  Het is moeilijk in te schatten hoeveel werk dit vraagt. Meestal is dit tussen de 2,5 en 4 uur. Het bedrag voor een uitvoerig verslag varieert bijgevolg tussen 175 en 280 euro (incl BTW)  De effectieve kostprijs wordt vooraf besproken in functie van de vraag.

Je kan contant (dan graag gepast) betalen na elke sessie maar het kan ook via een betaalapp (QR code scannen via smartphone/payconiq).   Je kan ook betalen met kaart (pinnen) via een bancontactapparaat (Sumup).

Bij annuleren van de afspraak binnen 24u voorafgaand aan het gesprek zal een half uurtarief aangerekend worden. Bij niet komen opdagen voor een afspraak zonder vooraf verwittigen zal het volledige tarief aangerekend worden. Bij aangetoond geval van overmacht wordt er niets aangerekend.

Een betalingsbewijs wordt bezorgd op eenvoudig verzoek. Vraag ernaar als u dit wenst!

Terugbetaling van een gedeelte door mutualiteiten?

Sinds 01/01/2023 is er een beperkte terugbetaling voorzien bij sommige mutualiteiten voor seksuologen. 

Sinds kort voorzien heel wat mutualiteiten nu ook terugbetaling voor sessies bij een (universitair gediplomeerd ) seksuoloog.  Gemiddeld bedraagt de terugbetaling 10 euro per sessie maar soms beperkt tot een maximaal aantal sessies tijdens het jaar of zelfs je hele leven.   Voor jongeren onder 18 jaar is er een hoger bedrag. Het verschilt helaas van mutualiteit tot mutualiteit.

Ik ben aangesloten en erkend bij de Vlaamse Vereniging van Seksuologen als seksuoloog zoals in de voorwaarden bij alle mutualiteiten buiten CM vermeld staat en bij hen krijg je terugbetaling per sessie.  Het bedrag en hoe vaak dit kan, verschilt van mutualiteit tot mutualiteit.  Bij CM is de terugbetaling echter heel erg beperkt. Andere mutualiteiten voorzien een hogere terugbetaling.

De formulieren voor de voornaamste mutualiteiten zijn in de praktijk beschikbaar.  Je kan dit best laten invullen bij de laatste sessie.  Let op : een verhoogde terugbetaling voor bijna het volledige bedrag kan enkel bij een heel beperkte groep door de overheid daarvoor aangeduide erkende klinisch psychologen en enkel  na voorschrift van een arts.  Hiervoor kom ik helaas niet in aanmerking.

Je kan bij mij niet terecht voor medische voorschriften (voor erectiepillen bijvoorbeeld).

Bezoek ons op facebook