Hoogleraar Universiteit Maastricht terecht ontslagen om verdachtmakingen

De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Uit het verslag van de uitspraak door de kantonrechter blijkt dat er een hevig conflict bestond tussen twee vakgroepen binnen de universiteit. Het lijkt er volgens de rechtbank op dat de aantijgingen bedoeld waren om de benoeming van een hoogleraar voor een vacature binnen een van die vakgroepen tegen te houden. Volgens de kantonrechter is echter ‘tot op heden niet gebleken dat er sprake is (geweest) van sociale onveiligheid en van seksueel grensoverschrijdend gedrag.’

Bronnen

https://www.hln.be/riemst/hoogleraar-universiteit-maastricht-terecht-ontslagen-om-verdachtmakingen~a74d1c0d/

Geplaatst in Vals beschuldigd op het werk, Veroordeeld na valse beschuldiging.