‘Ciske de Rat’-acteur Danny de Munk spreekt voor het eerst na klacht wegens verkrachting

In 2022 werd Danny de Munk beschuldigd van verkrachting. Een vrouw beweerde dat het incident plaatsvond terwijl ze samenwerkten aan de musicalversie van ‘Ciske de Rat’. Danny gaf toe dat hij de vrouw had gekust, maar hij heeft de aantijgingen van verkrachting altijd met klem ontkend. Hij sprak van een valse aangifte en deed destijds ook een tegenaangifte. Danny werd uiteindelijk door de rechter vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

In de Nederlandse versie van ‘Het perfecte plaatje’ blikt hij terug op deze bewogen periode. “Als gezin staan we heel sterk, zo blijkt”, opent hij. “Alleen als iets gebeurt en je geeft er heel veel aandacht aan, dan is het een clusterbom. Dus iets wordt gedropt, maakt niet uit of het wel of niet waar is. Dan heeft iedereen het erover en dan is het kwaad dus al geschied”, legt hij uit. Daarbij benadrukt Danny ook dat het “geen strafzaak” was. “Ik heb mijn vrouw en kinderen kunnen aantonen dat het nooit heeft plaatsgevonden”, klinkt het. “Ik hou van het leven en ik haat dit ook. Ik hou van mensen, maar er zijn ook mensen die niet aardig zijn. Misschien ben ik heel naïef geweest.”

Bronnen en verder lezen

https://www.hln.be/showbizz/ciske-de-rat-acteur-danny-de-munk-spreekt-voor-het-eerst-na-klacht-wegens-verkrachting-het-was-een-clusterbom-voor-mijn-gezin~ad9ec551/

https://www.hln.be/showbizz/nederlandse-zanger-danny-de-munk-ciske-de-rat-ontkent-beschuldigingen-van-ongepast-gedrag~a0bff83b/

Geplaatst in Gevolgen van vals beschuldigd, Vals beschuldigd mediagekte.