Stiefvader uit Moorslede ontkent onderliggendeverkrachting stiefdochter: “Nooit geboterd tussen ons”

De man had tussen 2010 en 2016 een relatie met de moeder van het meisje die spaak liep. Op 25 februari 2019 diende de vrouw klacht in tegen haar ex omdat hij haar dochter vanaf haar achtste verklaring seksueel zou misbruikt hebben. “Hij zorgde er telkens voor dat hij alleen met haar was”, aldus de advocaat van de vrouw. “Dan volgde er penetratie met devinger en orale bevrediging.”
Praten durfde ze niet omdat ze bang van hem was.

Het intussen meerjarige meisje biechtte het misbruik pas op jaren nadat de relatie tussen haar moeder en de beklaagdebeëindigd werd.
Een vriendin vertelde thuis een verhaal over een verkrachting en plots barstte het meisje in tranen uit. “Tussen haar acht en tien jaar is ze meermaals verkracht geweest”, aldus haar advocaat.
“Haar stiefvader wachtte altijd totze alleen thuis waren en dwong haar toen tot seksuele handelingen.
De beklaagde heeft een lager agressieprobleem.
Mijncliënt was erg bang dat hij haar of haar moeder iets zou aandoen als ze over het misbruik zou vertellen.”

De moeder is verrast op deontboezemingen van haar dochter in 2019, hoewel het meisje vier jaar eerder al eens een kaartje onder haar kussen had verstopt waarin ze over het misbruikte vertelde.
Die manier van handelen had ze in een aflevering van ‘DeBuurtpolitie’ gezien. De openbare aanklager vorderde een celstraf van vier jaar, waarvan de helft.
De gebeurtenissen hadden een grote impact op het meisje en gebeurden in de veilige haven van de gezinswoning, onder meer in de douche waar ze een aflevering van een pornofilm moest naspelen aldus de verklaring van het meisje.  Als ze zweeg, mocht ze mee naar een tuningevent.

De man uit Moorslede schreeuwt al drie jaar na de aanklacht nog altijd zijn onschuld uit. Een poging om dat met een leugendetectortest te bewijzen mislukte.
“Er zijn geen bewijzen, enkele verklaringen acht jaar later”, aldus advocaat Floor Ameye. “Het verhaal van het meisje klopt niet als er gevraagd wordt naar haar leeftijd, het moment van de feiten, de frequentie,… Ze kampte met psychische problemen en die liggen aan de oorzaak van haar valse verklaringen.” aldus de advocate. Waarschijnlijk speelde ze ooit eens een scène uit, jawel, ‘De Buurtpolitie’ na om niet meer naar haar moeder en stiefvader te moeten terugkeren.”  “Er zijn vele redenen om te twijfelen aan haar verhaal”, beaamde advocaat Thomas Gillis.
“Voor de man is dit de zaak vanzijn leven. Maar probeer maar eens uw onschuld te bewijzen.” “Ik heb altijd als goede stiefvader voor haar paraat willen staan, maar het heeft nooit tussen ons geboterd”, vertelde de manzelf aan de rechter.  “Ze gaf me de schuld van de breuk tussen haar moeder en haar vader en ze heeft mijn gezag nooi tdefinitief aanvaard.

Drie jaar nadat de relatie met haar moeder spaak liep en een 16-jarig meisje klacht indiende wegens jarenlange verkrachting door haar stiefvader uit Moorslede is de 46-jarige man dinsdag door de rechter in Kortrijk vrijgesproken. “Een grote opluchting”, aldus advocate Floor Ameye.

Bronnen

De krant van West-Vlaanderen 09/06/2023

Het Nieuwsblad 02/02/2023

https://www.hln.be/moorslede/stiefvader-vrijgesproken-voor-jarenlange-verkrachting-stiefdochter-nooit-geboterd-tussen-ons~a8c85c2b/

Geplaatst in Vals beschuldigd door echtgenoot, Vals beschuldigd na vele jaren, Veroordeeld na valse beschuldiging.