‘Anatomie d’une chute’-acteur beschuldigd van verkrachting

De Franse acteur en regisseur Samuel Theis (45), de ster van de Golden Globe-winnende film “Anatomie d’une chute”, werd recent beschuldigd van verkrachting. Hij is vooral bekend van zijn rol als Samuel Maleski in de recente Golden Globe-winnende film Anatomy of a Fall .

Theis zegt dat de feiten met instemming van het crewlid van zijn nieuwe film gebeurden. Het incident zou gebeurd zijn in de vroege ochtend van 1 juli op een huurappartement na een feestje voor cast- en crewleden van de film “Je le jure”, die Theis zelf regisseerde.

Een 27-jarige technicus zei dat hij tot een seksuele daad was gedwongen nadat mensen die aan de shoot werkten zich in een appartement hadden verzameld voor een drankje.

Theis, 45, vertelde AFP dat hij de ochtend na het feest ‘orale seks met wederzijds goedvinden’ met de man had gehad.

Er werd een intern onderzoek gestart toen de technicus hem sms’te dat hij het gevoel had dat hij het slachtoffer was van “aanranding”.

In een verklaring zei Theis dat het maandenlange onderzoek “geen sluitend bewijs” of “enige informatie vond die wangedrag zou kunnen karakteriseren” en vroeg mensen om het “vermoeden van onschuld” te respecteren.

Een jong crewlid zou zoveel gedronken hebben dat hij bleef overnachten. Hij beweert dat Theis hem toen verkrachtte. Volgens Theis was er sprake van wederzijdse instemming, maar de jongeman was naar eigen zeggen te dronken om toestemming te kunnen geven.

De producer van de film, Caroline Bonmarchand, werd ingelicht en huurde een onafhankelijke onderzoeker in.

Het crewlid zou de productie verlaten hebben en een formele klacht ingediend hebben, maar Theis’ advocaat verklaart dat hij niet is benaderd door de politie of is aangeklaagd. “Het enige onderzoek in deze zaak werd in opdracht van de productie uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie”, klinkt het. “Het rapport werd afgeleverd in september en was 300 pagina’s lang – de conclusie is dat er geen elementen waren die de gebeurtenis kwalificeren als aanranding.”

Een getuige beweert dat Theis en de aanklager zich in een ‘teder moment’ bevonden.

Bronnen

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-12941885/Anatomy-Fall-star-Samuel-Theis-accused-rape-set-upcoming-film-directed.html

https://www.standaard.be/cnt/dmf20240109_93249073

 

Geplaatst in Toestemming of niet?, Vals beschuldigd op het werk, Waar of vals? Onduidelijk..