Moeder doet valse aangifte tegen vader vijfjarig meisje van misbruik na stukgaan relatie

Op zondag 31 december 2023 werd er bij de politie Meerzorg aangifte gedaan door moeder L.R. tegen haar ex-man, vader A.R., wegens ernstige beschuldigingen van ontucht met hun vijfjarige dochter.

Volgens de politie regio Oost Suriname zijn de vader en moeder van het meisje niet lang geleden uit elkaar gegaan. Op zondag 31 december deed de vrouw bij politie Meerzorg aangifte tegen de vader terzake ontucht met bewusteloze of onmachtige en schennis van de eerbaarheid. Twee weken later, op dinsdag 16 januari 2024, werd de vader aangehouden door Stootgroep Oost en overgebracht naar station Meerzorg ter voorgeleiding voor een Hulpofficier van Justitie.

Na de voorgeleiding en onderzoek is gebleken dat de moeder van het meisje, een valse aangifte had gedaan contra de vader  om haar ex-partner te belasten in het kader van hun recente scheiding. Op dinsdag 16 januari is de verdachte aangehouden door Stootgroep Oost en voorgeleid bij station Meerzorg. Na een grondig onderzoek en voorgeleiding voor een Hulpofficier van Justitie bleek de aangifte ongegrond te zijn. De moeder had haar dochter geïnstrueerd om de valse aangifte te doen als een middel om de vader te bezwaren in het kader van de scheiding. De politie heeft de vrouw na een ernstige waarschuwing heengezonden.

Bronnen

https://www.waterkant.net/suriname/2024/01/18/moeder-laat-dochtertje-5-vader-valselijk-beschuldigen-van-ontucht-na-relatiebreuk

Geplaatst in Vals beschuldigd door echtgenoot.