Vermeende verkrachter uit biografie Maxime Meiland spant kortgeding aan

Maxime Meiland (28) mag zich verwachten aan een kortgeding nadat ze een jongeman van verkrachting heeft beschuldigd in haar biografie. De advocaat van de man vertelt aan ‘RTL Boulevard’ dat hij namens zijn cliënt een spoedprocedure aanspant tegen zowel Maxime, de uitgeverij en de schrijver van het boek.

Afgelopen week heeft de jongeman – die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting – aangifte gedaan tegen de realityster. De zaak is gerelateerd aan de eerder dit jaar verschenen biografie van Meiland. Daarin schrijft zij onder meer over de man die haar verkracht zou hebben. Volgens de beschuldigde man is er niets van waar. De man verwijt Meiland nu dat zij hem vals heeft beschuldigd van verkrachting.

Volgens de man hebben hij en Maxime inderdaad seks gehad, maar was dat vrijwillig en volgens hem “wordt hij nu misbruikt om de verkoopcijfers van haar boek op te krikken”. Bovendien beweert hij dat de passage herleidbaar is naar hem.

Daarop reageerde Meiland in eerste instantie niet, maar vrijdag stapte ze toch naar de politie om aangifte te doen. Dat deed ze als reactie op alle aantijgingen van de man. Die reageert nu weer met de aangifte van het doen van een valse aangifte. “Een zwaar misdrijf”, volgens Schouten

Advocaat Schouten eist namens zijn 28-jarige cliënt dat er een rectificatie geplaatst wordt in ‘De Telegraaf’ en dat er een materiële en immateriële schadevergoeding wordt betaald. “Het is evident dat mijn cliënt ernstige reputatieschade heeft opgelopen bij personen die hem kennen en personen uit zijn leefomgeving die hem kunnen herkennen uit het boek, ook al wordt hij daarin niet onder zijn eigen naam vermeld”, schrijft Schouten in zijn brief.

De passage in het boek van Maxime waar het om gaat:

“Terwijl mijn oog op een bosje aan de kant van een slootje viel, merkte ik dat die gast die net uit de gevangenis kwam, mij volgde. Hij trok mij verder achter dat bosje, ging op zijn rug liggen en trok mij op zijn middel en begon mij te zoenen. Het enige wat ik kon voelen was afschuw en angst. Hij deed mijn bovenkleding uit en maakte mijn bh open. Ik had in die tijd pads in mijn bh omdat ik nogal onzeker was over mijn cupmaat. Ik weet nog dat ik een gevoel van schaamte voelde opkomen omdat de pads uit mijn bh vielen. Bizar natuurlijk! Hij legde mij neer in het gras en verkrachtte mij. Zijn speeksel droop langs mijn wang. Ik weet nog goed dat ik opzij keek en de schaapjes in de wei zag lopen. Dat beeld zal ik mijn hele leven nooit meer vergeten.” (Bron  https://www.hln.be/showbizz/maxime-meiland-slaat-terug-en-doet-aangifte-van-verkrachting~accb9332/)

Lees verder in HLN 14/12/2023  HLN 13/01/2024

Bronnen

https://www.hln.be/showbizz/maxime-meiland-slaat-terug-en-doet-aangifte-van-verkrachting~accb9332/

https://www.hln.be/showbizz/man-die-van-verkrachting-wordt-beschuldigd-door-maxime-meiland-legt-klacht-neer-van-valse-aangifte-een-zwaar-misdrijf~afb9fb18/

https://www.hln.be/showbizz/vermeende-verkrachter-uit-biografie-maxime-meiland-spant-kortgeding-aan~a169e83b/

https://www.hln.be/showbizz/maxim/e-meiland-aangeklaagd-voor-fragment-uit-biografie-het-was-geen-verkrachtingssituatie~a2faba43/

Geplaatst in Diverse valse beschuldigingen, Vals beschuldigd mediagekte, Verkrachting tijdens een date.