Rammstein : Het onderzoek en het verhoor van getuigen hebben niet kunnen uitmaken dat de beschuldigde seksuele betrekkingen zonder instemming had

Het parket van Berlijn zet een punt achter het strafrechterlijk onderzoek naar Till Lindemann. De zestigjarige zanger van Rammstein geraakte in opspraak na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Hij werd door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en het toedienen van verdovende middelen.  Op sociale media werden ook anoniem getuigenissen gedeeld. Lindemann heefst alles steeds ontkend. Het onderzoek en het verhoor van getuigen hebben niet kunnen uitmaken dat de beschuldigde seksuele betrekkingen zonder instemming had, was de conclusie.De advocaten van Lindemann reageerden tevreden op de beslissing. Ze blijven stappen ondernemen tegen onrechtmatige beschuldigingen.

Zoals bij vele BV worden er tegen bekende mensen vaak valse verklaringen van seksueel misbruik afgelegd in de hoop op die manier rijkelijke schadevergoedingen in de wacht te slepen.

Bronnen HLN, HBvL 30/08/203

Geplaatst in Toestemming of niet?.