Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor verkrachting van Tinder-date maar vrijgesproken

Een vijftiger loopt het risico op  18 maanden cel voor verkrachting van een zogenaamde Tinder-date: “Hoe kon hij weten dat het tegen haar zin was?” beweert de advocaat.  Een Ierse vijftiger heeft zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij een Oostenrijkse journaliste had ontmoet wie hij een date had, zou verkracht hebben.  Het Brusselse park eiste een 18 maanden tegen de man, die zelf volhoudt dat de wederzijdse betrekkingen met wederzijdse toestemming waren gebeurd.

 

De twee hadden elkaar aan het begin van de coronapandemie via Tinder leren kennen en hadden een date op 31 mei 2020 in  het appartement van de man in Sint-Gillis. Na een etentje begon het koppel op de sofa te kussen, wat leidde tot seksuele avances. De vrouw wees die niet meteen af, maar stond erop dat er een condoom werd gebruikt. Tegen de tijd dat een condoom gevonden was, was het seksuele vuur gedoofd, waarna het koppel een wandeling maakte.

Bij hun terugkeer in het appartement zou de man opnieuw avances hebben gemaakt, waarna de vrouw dit minder enthousiast zou opgenomen hebben volgens haar zeggen. De man vond nochtans dat ze wel zin in seks had.
De man zou haar volgens de verklaringen van de vrouw vervolgens bij het hoofd gegrepen hebben en gedwongen hebben tot orale seks.

Het koppel verplaatste zich vervolgens naar de slaapkamer, waar de man de vrouw zou gepenetreerd hebben.
“Mevrouw heeft meermaals aangegeven dat ze dit niet wou, zowel verbaal als fysiek, maar meneer ging door”, oordeelde het parket.
“Hij ontkent dat hij mevrouw tot seks heeft gedwongen, maar volgens de leugendetector waren zijn verklaringen leugenachtig.”

Volgens het parket ging het duidelijk om verkrachting, maar de verdediging bleef erbij dat de seksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming hadden plaatsgevonden.

De verdediging wees de resultaten van de leugendetector van de hand. De vrouw had met hem afgesproken op hun appartement, ze was ingegaan op zijn avances om te kussen, enz. “Tussen de aflevering op de bank en de aflevering in het bed had mevrouw zichzelf zelfs uitgekleed”, klonk het.
“Na de seks hebben ze nog liggen knuffelen en kussen. Hoe kon meneer dan weten dat dit tegen de zin van mevrouw was?”

De rechtbank was van oordeel dat het onmogelijk was om uit te maken dat de journaliste op het moment van de feiten duidelijk had gemaakt dat zij niet instemde met de seksuele betrekkingen, en sprak de Ierse vijftiger dan ook vrij.

Bronnen

Lien Verlinden Het Laatste Nieuws 26/05/2023

https://www.bruzz.be/justitie/vijftiger-vrijgesproken-voor-beweerde-verkrachting-van-tinder-date-2023-06-24

 

Geplaatst in Verkrachting tijdens een date.