Hulpkok ontkent verkrachting van gaste.

Een 52-jarige hulpkok van een klein Gents hotel blijft ook in beroep ontkennen dat hij een hotelgaste heeft verkracht.
De vrouw werd duizelig na het ontbijt en daarvan maakte de man zwaar misbruik aldus de beschuldigingen.

Zelf weerlegt hij alle beschuldigingen en beweert dat het onderzoek  slecht werd gevoerd. De feiten dateren van november 2021. Een vrouw uit Vlaams-Brabant meldde zich toen aan in een klein Gents hotel, in debuurt van het Sint-Pietersstation. De hulpkok biedt haar een kamer aan die normaal gezien niet verhuurd werd en het was ook niet zijn taak om kamers toe te wijzen.

De vrouw moest ook contant betalen, wat normaal ook niet gebruikelijk is. ’s Ochtends stond de man plots voor de deur van de vrouw. De telefoon werkte zogezegd niet en hij wou de vrouw vragen waar ze gebleven was omdat ze niet op het ontbijt verschenen was. Maar na het ontbijt vonden de  feiten plaats.
De dame werd duizelig na het eten en vond haar kamer niet meer terug. De hulpkok begeleidde haar en stelde voor haar nek te masseren “tegen de duizeligheid”. Daarop werd de vrouw verkracht door de man aldus de beweringen van de vrouw. Hij kreeg 30 maanden cel, maar ging in beroep.

Volgens zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge, is het onderzoek bijzonder slecht gevoerd. De advocaat eist extra verhoren en wil dat zijn cliënt een leugendetectortest mag laten afnemen. “Er zijn geen camerabeelden en dit is een woord-tegen-woord-verhaal. ” De vrouw neemt medicatie tegen  autisme en de advocaat wil ook weten wat voor medicatie de vrouw neemt en wat mogelijke bijwerkingen wel zouden kunnen zijn.”  De procureur-generaal was wel overtuigd van de verkrachting. “Zij is nooit op een leugen betrapt, hij wel!” was zijn repliek.  Er was ook geen spoor van haar in de computer te vinden en  de kamer waarin ze moest verblijven werd anders nooit verhuurd en tegen alle gewoontes in moest ze haar verblijf contant betalen.”

De man zelf blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. “Ik heb haar enkel wat gemasseerd en als dat niet gepast was, wil ik me daarvoor excuseren.”

Bronnen

Het Nieuwsblad 06/06/2023

Geplaatst in Toestemming of niet?.