Acht maanden cel na valse aangifteverkrachting

Omdat ze een man vals hadden van verkrachting, moest Nathalie V. (29) uit Merksem voor de Dendermondse rechter verschijnen.
Er hing haar een werkstraf boven het hoofd maar het werd uiteindelijk een voorwaardelijke gevangenisstraf. «Ik was kwaad op hem», zei ze.
Nathalie P. (29) uit Wichelen legde op 2 juni 2006 een valse verklaring af bij de politie van Aalst. P. beschuldigde haar ex-vriend toen niet alleen van verkrachting, maar ook van aanranding. Uiteindelijk bleek er van de feiten helemaal nietswaar te zijn, zodat P. het gisteren zelf aan de rechter mocht komen uitleggen. Ze werd beschuldigd van valse aangifte en laster.

De vrouw gaf de feiten toe. «Het was een wanhoopsdaad», vertelde ze aan de rechter. «Ik was kwaad op mijn ex, mede door hem zat ik in serieuze financiële problemen en ik zag geen uitweg meer.»
De strafrechter van Dendermonde veroordeelde de vrouw tot een voorwaardelijke straf van acht maanden cel. Ze moet ook een boete van 275 euro betalen.

Nathalie V. diende twee jaar geleden klacht in bij de politie. Ze vertelde er in tranen dat ze verkracht was en legde daar heel gedetailleerde verklaringen over af. Er volgde een heel onderzoek, maar bewijzen dat de vrouw wel degelijk verkracht was, kwamen niet boven water. Ook de verdachte dader werd aan de tand gevoeld, maar die ontkende alles. Hij bleek uiteindelijk de waarheid te spreken en was onschuldig. Nathalie V. gaf toe dat ze het  verhaal verzonnen had.

Het parket tilde zwaar aan de feiten. “Een hele procedure werd in gang gezet en in het onderzoek werden kosten noch moeite gespaard”, haalde de openbare aanklager tijdens het proces uit.
“Medische controles kosten 1.500 euro,bloedstalen nog eens 1.000 euro en dan zijn er nog vele uren politiewerk. Om te concluderen dat er nooit vanverkrachting is geweest. Een valse aangifte kan niet door de beugel.”

Het Laatste Nieuws 07/09/2018

Geplaatst in Vals beschuldigd door echtgenoot.