Vader valselijk beschuldigd van verkrachting

Een inwoner uit Assenede moest gisteren voor de rechter verschijnen op betichting van verkrachting van twee minderjarigen jonger dan tien jaar, waaronder zijn eigen dochtertje. Hij werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen.

Bleek dat er vals opzet in het spel was tijdens de bezwarende verklaringen tegen hem. De vader werd ervan verdacht in 1998 zijn eigen dochtertje en diens vriendinnetje te hebben verkracht in Assenede. De beide meisjes waren op dat moment jonger dan tien jaar. De bal ging aan het rollen na een verklaring van de kinderen.

De man moest zich gisteren verantwoorden voor de rechter. Daar bleek echter dat de verklaringen over de verkrachtingen niet helemaal pluis waren. Een en ander zou te maken hebben met de moeder en voormalige echtgenote van de man, die er een lesbische relatie op na houdt. De verdachte vader werd uiteindelijk bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken.

Het Nieuwsblad 07/06/2001

Geplaatst in Vals beschuldigd door echtgenoot.