Neymar ontkent verkrachting: ‘Het was een val en ik ben erin getrapt’

De Braziliaanse voetballer Neymar ontkent dat hij een vrouw heeft verkracht. Zijn zaakwaarnemers zeggen zondag op zijn website dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van ‘onrechtvaardige beschuldigingen’ en deelden ontlastend bewijs met de politie.

De verkrachting zou op 15 mei zijn gebeurd in een hotel in Parijs, zo meldde de Braziliaanse krant O Globo zaterdag na inzage in het politiedossier. De vrouw zegt dat ze via Instagram in contact was gekomen met Neymar. Zijn assistent zou een vliegticket voor haar hebben gekocht. Na aankomst in Parijs zou ze hebben ingecheckt in het hotel, niet ver van de Arc de Triomphe. Neymar kwam daarna dronken de hotelkamer binnen, zei de vrouw. Ze praatten en streelden, maar ‘Neymar werd agressief en had door geweld seks met haar tegen haar wil’, aldus het politiedossier.

De vrouw ging twee dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was te aangeslagen en bang om dat in Parijs te doen, zei ze volgens het politiedossier.

In de val gelokt

Hij ontkent de feiten, zegt hij in een filmpje van zeven minuten op Instagram. Daarin noemt hij het opgezet spel en een poging tot afpersing.

‘Ik word beschuldigd van verkrachting, een zwaar en sterk woord’, zegt Neymar. ‘Het is triest en heel slecht voor mij. Wie mij kent, weet dat ik nooit zoiets zou doen. Ik ben kwaad, dus heb ik beslist om alle conversaties te delen die ik gehad heb met dat meisje. Dat is intiem, maar het is nodig om te bewijzen dat er niets ergs gebeurd is.’

Neymar vertelt wat er die bewuste dag en de dag erna gebeurd is. ‘De eerste was er een relatie tussen een man en een vrouw, binnen vier muren, waar dingen gebeuren die een koppel wel eens doet. De volgende dag zijn we berichten blijven sturen. Ze vroeg me om een souvenir voor haar zoon, die ik moest brengen. Dat verraste me. Het is irritant om me in die situatie te bevinden. Het is triest om vast te stellen dat mensen willen profiteren en anderen willen afpersen.

Vrouw aangeklaagd voor fraude in verkrachtingszaak Neymar

De politie in Brazilië heeft uiteindelijk de vrouw aangeklaagd die de internationale voetballer Neymar ervan beschuldigde haar in mei in een hotel in Parijs te hebben verkracht wegens verstoring van de rechtsgang.  Najila Trindade en haar voormalige echtgenoot, Estivens Alves, zijn beschuldigd van liegen tegen de politie en pogingen om de speler te chanteren.  De speler van Paris St-Germain is vrijgesproken van enig wangedrag. Cosme Araújo verwierp de beschuldigingen van de politie en zei dat zijn cliënt nooit met de heer Alves had samengespannen om geld af te persen van de Braziliaanse voetbalster.

‘Consensuele seks’ Verkrachtingszaak Neymar geseponeerd wegens gebrek aan bewijs

De zaak domineerde wekenlang de krantenkoppen in Brazilië en daarbuiten. Het kwam voor het eerst aan het licht in juni, toen de Paris St-Germain-ster een zeven minuten durende video op Instagram plaatste waarin werd onthuld dat hij werd beschuldigd van verkrachting. Hij publiceerde ook Whatsapp-berichten en afbeeldingen waarvan hij beweerde dat ze van de vrouw waren. In de video zegt hij dat hij ze openbaar moest maken om “te bewijzen dat er niets echt is gebeurd”.

Hij zei dat ze elkaar online hebben ontmoet. Hij betaalde voor haar reis naar Frankrijk en ze hadden seks met wederzijds goedvinden voordat mevrouw Trindade terugkeerde naar Brazilië en naar een politiebureau ging om hem ervan te beschuldigen haar aan te vallen.

Mevrouw Trindade ging vervolgens naar buiten, gaf een televisie-interview en gaf beelden en een videoclip vrij die zogenaamd een woordenwisseling tussen de twee lieten zien.

Bronnen

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-49656582

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-49160302

https://www.standaard.be/cnt/dmf20190602_04440749

Geplaatst in Diverse valse beschuldigingen, Toestemming of niet?, Vals beschuldigd mediagekte, Waar of vals? Onduidelijk..