Frans werd valselijk beschuldigd van seksueel misbruik. Zijn ex deed in 2006 aangifte, ongeveer een halfjaar nadat hun relatie was geëindigd.

Vijf procent van de aangiftes van verkrachting is vals, blijkt uit promotieonderzoek van rechtspsycholoog André de Zutter. Ook Frans werd valselijk beschuldigd van seksueel misbruik. Zijn ex deed in 2006 aangifte, ongeveer een halfjaar nadat hun relatie was geëindigd. Gisteravond deed Frans zijn verhaal bij RTL Late Night.  Frans had ‘een bovengemiddeld goede relatie’ met zijn ex, toen die in september 2005 na 23 jaar samenzijn eindigde. Zijn vriendin was met een ander naar bed gegaan en had hem tot overmaat van ramp een geslachtsziekte bezorgd.Bijna een halfjaar later beschuldigde ze Frans ook nog eens van mishandeling en verkrachting. Zes weken lang zat hij vast in voorarrest. Pas na 3,5 jaar werd hij vrijgesproken en daarmee gezuiverd van alle blaam. Alleen bleek de relatie met zijn kinderen toen al flinke schade te hebben opgelopen. Ondanks talloze pogingen heeft Frans hen tot op de dag van vandaag niet gezien.

Het duurde nog tot 2009 voordat zou blijken dat Frans’ ex een valse aangifte had gedaan. Hij heeft haar nooit meer gesproken en nooit duidelijkheid gehad over waarom ze aangifte tegen hem heeft gedaan. Overigens heeft Frans zijn ex nog aangeklaagd voor het doen van valse aangifte, maar zij werd daarvoor nooit veroordeeld.

Frans Herremans werd door zijn toenmalige vrouw beschuldigd van mishandeling, seksueel misbruik en verkrachting. Maar de aangifte bleek vals: ‘De officier van justitie heeft gewoon zitten liegen.

Veertien jaar geleden deed de toenmalige vrouw van Frans Herremans aangifte bij de politie van mishandeling en verkrachting. Hij werd gearresteerd en zat 6 weken in voorarrest. Uit de bandopnames van de verhoren blijkt dat Frans Herremans helemaal nooit bekend heeft, hij óntkent. Desondanks houdt de officier van justitie vol, zelfs tijdens de rechtszitting, dat Frans wel bekend heeft. Uiteindelijk luistert de rechter zelf naar de bandopnames en concludeert dat Frans gelijk heeft. Hij wordt vrijgesproken.

Maar nog altijd lijdt Herremans aan de gevolgen van deze valse aangifte en het handelen van justitie. Hij verloor zijn goede baan en zijn kinderen heeft hij al veertien jaar niet gezien. Herremans dient hierover klachten in bij politie en het Openbaar Ministerie. Ook doet hij een melding bij de Nationale Ombudsman. Die onderzoekt de zaak en oordeelt dat met nam het OM “niet behoorlijk” met de klachten van Herremans is omgegaan. Het OM publiceert daarop een openbare excuusbrief op de site.

‘Lees meer over deze zaak en andere zaken waarin het OM fouten maakte: https://www.bnnvara.nl/…/fouten-van-het-openbaar…

Zie ook hier https://www.facebook.com/watch/?v=437246610312481

Bronnen

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/fouten-van-het-openbaar-ministerie?fbclid=IwAR063ltBcClOK9ZMn5U8PFaqf9YN5lp_AAP_pL1k13ECz6QPtIPf9xa13XM

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4420106/valselijk-beschuldigd-van-verkrachting

Geplaatst in Vals beschuldigd door echtgenoot.