Vals beschuldigd van verkrachting pleegt tiener zelfmoord

Jay Cheshire werd de hoofdverdachte in een verkrachtingszaak. De politie maakte een einde aan het onderzoek toen het slachtoffer de klacht introk. Intussen was het de 17-jarige jongen allemaal te veel geworden. Moe en radeloos ondernam hij een zelfmoordpoging. Twee weken later overleed hij in het ziekenhuis van Southampton.

Uit het onderzoek blijkt nu dat Jay erg geleden heeft onder de valse beschuldiging. De tiener uit Southampton had nog een gans leven voor zich. Hij droomde er luidop van om schrijver of leraar geschiedenis te worden. De jongen leed al sinds zijn dertiende aan een depressie en nam medicatie. “Ik heb de indruk dat hij geliefd was en volwassen voor zijn leeftijd maar het was ook een erg gevoelige jongen en kwetsbaar. Hij kon moeilijk omgaan met het politieonderzoek”, sprak aanklager Grahame Short.

“Ze beschuldigde hem van verkrachting en zei dat hij een seksuele delinquent was. Hij was er echt kapot van. Twee weken later trok ze haar beschuldiging weer in. Mijn zoon was een fantastische jongeman met een grote liefde voor geschiedenis”, aldus Karin Cheshire, de 54-jarige moeder van Jay. De politie van Hampshire laat nog weten dat er nog geen actie ondernomen werd tegen de vrouw die Jay onterecht beschuldigde.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Bronnen

https://www.hln.be/buitenland/vals-beschuldigd-van-verkrachting-pleegt-tiener-zelfmoord~a0dbf302/

Geplaatst in Gevolgen van vals beschuldigd.