Jonge vrouw krijgt opschorting voor valse beschuldiging van verkrachting

Een studente uit Voeren die voor de rechtbank van Hasselt terecht stond voor een valse beschuldiging van verkrachting kreeg opschorting van straf.

De jongedame was vorig jaar op stap in een Hasseltse dancing, waar ze te veel had gedronken. Goed zichtbaar voor omstanders had ze in een auto seks met de jongeman. Achteraf kloeg ze de man valselijk aan van verkrachting. Het was echter verzonnen en getuigen die het koppel in de auto bezig hadden gezien konden de jongeman snel vrijpraten dat ze vrijwillig en met volle goesting met de seks had ingestemd.   Voor het parket kon het niet door de beugel dat ze nodeloos het hele politionele en gerechtelijke apparaat in werking had gezet. Op haar proces einde mei bekende de jongedame dat het een valse beschuldiging betrof.

Overstuur
Na de feiten op de parking was ze overstuur en weende ze, waarop haar zus en vriendinnen in de dancing vroegen wat er gebeurd was. Het meisje zei dat haar zus en vriendinnen haar verkeerd begrepen hadden in de zin dat ze tegen haar wil seks zou gehad hebben. De zus verwittigde de politie en toen die ter plaatse kwam, wist ze niet meer wat ze moest doen en is ze meegegaan in het verhaal.  Volgens de rechtbank wist ze dat ze de jongeman uit Tongeren in de problemen zou brengen met haar verklaringen. Voor het opleggen van de strafopschorting hield de rechtbank rekening met haar spijt en het feit dat ze haar leven terug op orde heeft en bezig is met haar studies. De jongeman kreeg als burgerlijke partij 940 euro schadevergoeding.

Bronnen

28/11/2013  https://www.hln.be/binnenland/jonge-vrouw-krijgt-opschorting-voor-valse-beschuldiging-van-verkrachting

Geplaatst in Toestemming of niet?, Veroordeeld na valse beschuldiging.