Ex-partner beschuldigt man onterecht

Tijdens een schooluitje van zijn kinderen wordt Frans ineens opgepakt door de politie. Volgens zijn ex-partner heeft hij haar ruim twintig jaar lang mishandeld en wekelijks verkracht. Een nachtmerrie begint.

Politie en justitie duiken op de aangiftes van zijn ex-vriendin en gaan volledig mee in haar verhaal. Dat blijkt uit diverse vertrouwelijke onderzoeken die in bezit zijn van De Vijfde Dag. Het gevolg is dat politie getuigen woorden in de mond legt, ontlastend bewijsmateriaal weglaat en verklaringen gaat verdraaien om Frans toch veroordeeld te krijgen. Ook de betrokken officier van justitie gaat volledig mee in de tunnelvisie van de politie.

In 2009 spreekt de rechtbank Frans vrij. Er is geen enkel bewijs voor de aantijgingen van zijn ex-vriendin. In de tussentijd is Frans zijn werk verloren, is hij ‘gevlucht’ naar het buitenland en mag hij zijn kinderen niet meer zien door de hele affaire.

Na de vrijspraak vinden onderzoeken plaats door de politie zelf, de. Die laten zien dat politie en justitie in de zaak fout op fout stapelden.

Zo gaat dat maar door. Jaarlijks worden tientallen gescheiden vaders vals beschuldigd van verkrachting of misbruik door hun ex, of van allerhande andere misdaden. Kinderen zijn nog meer de dupe want die zien vaak hun hele jeugd hun vader niet meer. Meestal werken vrouwen van Jeugdzorg mee.

De 49-jarige Frans deed eerder onder de naam ‘Fabian’ zijn verhaal over het effect van een valse aangifte in het Volkskrant Magazine.

Bronnen en verder lezen

03/03/2013

https://www.leugens.nl/2013/03/03/ook-om-helpt-liegende-ex%e2%80%99en/

 

Geplaatst in Vals beschuldigd door echtgenoot.