Studenten vrijgesproken van verkrachting

Drie studenten uit het Brusselse werden vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Leuven na een uit de hand gelopen afterparty op de laatste dag van Marktrock in 2010.   Het drietal had in café Seven Oaks in de ochtend een 23-jarig meisje ontmoet. Het meisjes nodigde de drie uit op haar kot, maar ze waren allen stiepeldronken.  Over wat er toen zich afspeelde,lopen de verklaringen uiteen. Volgens de studenten vroeg het meisje drugs aan hen en had ze hen daarom meegevraagd naar haar kot.

Op kot nam ze volgens de studenten spontaan initiatief, ze kleedde zichzelf uit voor hen en  had orale seks met één van hen.  Wat er verder gebeurde kon niemand precies zeggen omdat ze allen zeer dronken waren.  Toen twee anderen het kot verliegen hadden ze wel  twee i-pods, een fototoestel en gitaar meegenomen.
Het meisje vertelde na de ontnuchtering dat de jongens haar overhaald hadden -al dan niet met dreiging- om zich uit te kleden.
Eén van hen had haar dan naar haar eigen zeggen tenslotte verkracht.

De rechtbank oordeelde dat er voldoende twijfel was over het feit van het meisje al dan niet toestemming had gegevenvoor de seksuele betrekkingen, en sprak de bewuste student vrij voor verkrachting.

Wel werden de twee anderen  veroordeeld wegens diefstal. waarop ze niettemin de gunsten van de opschorting kregen zodat ze geen strafblad opliepen. “Ze toonden een gebrek aan respect voor andermans eigendom”, oordeelde de rechter.

Dat één van de twee studenten de gestolen gitaar zelfs  met nieuwe snaren op , de dag na de feiten terugbracht, speelde ongetwijfeld een rol in de milde bestraffing.

Het Nieuwsblad 25/04/2012

Geplaatst in Toestemming of niet?, Verkrachting tijdens een date, Waar of vals? Onduidelijk..