Leerling verzint misbruik: leraar na 10 jaar onschuldig verklaard

Tien jaar nadat hij was beschuldigd van ongewenste intimiteiten tegenover enkele leerlingen, is Marc G., een leraar uit Couvin, door het hof van beroep van Luik onschuldig verklaard. Dat staat zaterdag in de kranten van de groep Sud Presse.

De beschuldigingen gaan terug tot 2001, toen enkele leerlingen geruchten van seksuele intimidatie begonnen te verspreiden. De leraar werd pas in 2005 voor het eerst gehoord door de politie. In 2009 werd hij door de correctionele rechtbank van Dinant veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel voor aanranding van de eerbaarheid.

Maar Marc G. ging in beroep. Voor het hof van beroep van Luik vroeg hij dat de vier leerlingen die in 2002 een klachtenbrief stuurden, gehoord zouden worden. Tijdens die verhoren bekende een jongeman dat de hele zaak uit de duim gezogen was. Ze waren daartoe aangezet door een andere leraar die de plaats van Marc G. ambieerde. Het hof van beroep zuiverde de leraar nu van alle schuld.

Marc G. gaf les in het secundair onderwijs in Couvin. Hij is ondertussen met brugpensioen. (belga/mvdb)

Bronnen

https://www.maroc.nl/forums/het-nieuws-van-de-dag/326368-leerling-verzint-misbruik-leraar-na-10-jaar-onschuldig-verklaard.html

Geplaatst in Diverse valse beschuldigingen, Vals beschuldigd op het werk.